Kom og hør brølet fra superbilene på Oslo Motor Show

Arne Fredlys supersportsbiler løfter nok en gang Oslo Motor Show.

Øivind Skar, Bladet Bil, bilnorge.no

Hva hadde et motorshow vært uten supersportsbiler? Naturligvis ganske tamt, men det er ingen fare for å gå glipp av det supreste av det supre på årets Oslo Motor Show på Norges Varemesse i Lillestrøm siste helgen i oktober.

Kjøp billett til Oslo Motor Show >>

For Arne Fredly svikter naturligvis ikke Oslo Motor Show. Mens han for to år siden stilte med McLaren P1 GTR og i fjor med Bugatti Chiron, tar han i år like god med seg to supersportsbiler: McLaren Senna og Aston Martin Vanquish Zagato Speedster.

Ytterpunker

De to representerer ytterpunkter i Arne Fredlys omfattende samling av svært raske biler. Bruken av navnet Senna er ment som en hyllest til legendariske Ayrton Senna, Formel 1-føreren som var nært knyttet til McLaren og som senere omkom i et voldsomt krasj på Imola-banen under San Marino Grand Prix i 1994.

Senna er på Oslo Motor Show det ultimate rå, ribbet for all unødvendig vekt, utviklet for banekjøring og deretter tilpasset gatebruk. Med V8-motor på 800 hk pakket rett bak ryggen på fører og passasjer oppnås optimal vektfordeling og maksimalt grep når det sprintes til 100 km/t på 2,7 sekunder, til 200 km/t på 6,8 sekunder og til 300 km/t på 17,5 sekunder.

Hør brølet

Vanquish Zagato Speedster er med V12 og 604 hk heller ikke noen sinke på veien, men oser samtidig av komfort og håndverkstradisjoner britisk bilindustri er så kjent for. Bilen Fredly stiller med på Oslo Motor Show er byggenummer 3 av totalt 28.

Som besøkende på Oslo Motor Show kommer du ringside til de to sjeldenhetene som vises i Norge for første gang. Er du her på rett tidspunkt vil du også kunne høre og føle på kroppen brølet fra de to fartsmaskinene på superbilstanden i hall D.

Superveteraner

Tradisjonelt står superbilene sammen med supre veteraner, og i år er heller ikke de tamme: Mercedes-Benz 300 SL Gullwing og Mercedes-Benz SLR McLaren. Du ser naturligvis sammenhengen. Mercedes og McLaren har i perioder samarbeidet tatt, og SLR er resultatet av nettopp dette samarbeidet.

Gullwing er slett ikke bare en veteran, men var ved lanseringen tidlig i 1950-årene, et resultat av racingsatsingen til Mercedes og verdens raskeste gatebil. Mer enn 60 år senere gjør denne superlette sportsbilen fortsatt 250 km/t.

Billetter til Oslo Motor Show kjøper du raskest på nett >>

Share this: