Kom og se McLaren til 180 millioner kroner

Noen biler er så sjeldne at de i praksis er umulig å se i virkeligheten. Men på Oslo Motor Show siste helgen i oktober står Le Mans-bilen McLaren F1 GTR Longtail. Pris: Minst 180 millioner kroner. Her får den selskap av en splitter ny McLaren 720S Spider.

Øivind Skar, Bladet Bil, bilnorge.no

– Dette må være den dyreste bilen som noen gang har gjestet Norge, og på Oslo Motor Show har vi aldri hatt noe i nærheten, nærmest roper prosjektleder Tommy Larssen.

Kjøp billett til Oslo Motor Show »

Le Mans-bilen

Bilen han snakker om er McLaren F1 GTR Longtail, en bil som McLaren og BMW utviklet til 24 timers løpet i Le Mans i 1997. Den er bare produsert i 10 eksemplarer og eksemplaret som gjester Lillestrøm under det tiende Oslo Motor Show tilhører BMWs klassiske samling.

Bilen med chassis 26R er en av de siste GTR som ble bygd. Den var klar til Le Mans i 1997 og kjørte inn til tredjeplass sammenlagt med Roberto Ravaglia, Eric Hélary og Peter Kox bak rattet.

Etter den vellykkede debuten på Le Mans overtok Steve Soper og J.J. Lehto bilen og brukte den i GT-mesterskapet resten av året med blant annet seier på Spa og Mugello.

BMW benyttet også bilen for å utvikle og teste ABS-bremseteknologi, og de originale bremsene er fortsatt på plass. Etter at bilen ble pensjonert til BMW-museet, har den knapt vært vist offentlig. De siste to visningene før nå på Oslo Motor Show var på Goodwood Festival of Speed i 2015 og 2016 der R26 ble gjenforent med Steve Soper.

Djevelsk rask. McLaren 720 S Spider ser du på Oslo Motor Show.
McLaren 720S Spider

Verden oversvømmes av raske biler, men noen rager høyere i prestisje enn andre. Porsche er jo flott, men mange har den. Det ruller også ganske mange Ferrari og Maserati på norske veier. Men McLaren? Når så du en sist, og når du så den var det kanskje råskinnet til Henry Harrfeldt?

Harrfeldt hadde allerede legendariske Ford GT 40 og en AC Cobra 427 i garasjen. Men som den Ford-entusiasten Harrfeldt er så tenkte han det kunne være fint å utvide samlingen med nyeste Ford GT.

Det skulle vise seg ikke å være så enkelt. Harrfeldt gadd ikke stå i ventekø og kontaktet heller McLaren som mer enn gjerne leverte en 720S Spider til Norge. I august kom de norske skiltene på.

Med 4-liters V8 som yter 720 hk kjører 720S fra det meste på veien. 0-100 km/t går unna på 2,9 sekunder og til 200 km/t tar ikke mer enn 7,8 sekunder. Du kan faktisk kjøre den ned mot 50 km/t på høyeste gir, og derfra dra i samme gir til oppunder 340 km/t.

Fra 25. til 27. oktober står bilen på Oslo Motor Show. Her vil det også bli mulighet for å møte eieren og prate bil med ham.

Billetter kjøper du raskest på nett, se priser og kjøp billetter her »

Share this: