Menn som hater el-biler

Norske ragger- og råner-miljøer lever i beste velgående. På et sted nær deg. Noen raggere og rånere har egne TV-programmer. Og noen av dem igjen har fått egen stand på Oslo Motor Show.

TV-programmene Norske rednecks og Wunderland viser oss hvordan det er å være ragger eller redneck her i landet. Både til hverdag, og ikke minst til fest. De mest kjente TV-profilene og bilene deres kommer til Oslo Motor Show på Lillestrøm. Du kan møte dem der 26. til 28. oktober.

Kjøp billett til Oslo Motor Show >>

“Det er mange som dauer når dem passerer fæmogtjue. Men de blir itte begravd før dem er åtti!” Torodd i Wunderland

For Wunderland-stjernen Torodd fra Kongsvinger handler livet stort sett om å ha det moro – mens man lever. I oktober står han på Wunderlandstanden på Oslo Motor Show på Lillestrøm.
Livet er mer enn å leve

Man skal først og fremst ha det moro! Unge menn med interesse for biler, damer, fest og moro (ikke nødvendigvis prioritert i den rekkefølgen), utgjør kjernen i disse utradisjonelle miljøene. Det er noen damer med også, men likestillingspriser får de nok aldri. Ræggen går!

For å gjøre bildet komplett må det en dash T-skjorter med vulgære trykk, rockabilly eller country på høyt volum og helst noen amerikanske sørstatsflagg til. Gjerne caps, tresko, en omfangsrik ølmage og litt rørleggersprekk også.

Torodd i Wunderland har til og med en velvoksen Wunderbaum tatovert på underarmen. En fra norske rednecks piercet øreflippen med en spikerpistol. Da snakker vi! Ræggen går!

Kompisgjengen

Samhold og kameratskap er viktige ingredienser. De innvidde betegner miljøene som romslige og tolerante for det meste. Spesielt når det gjelder utseendet. Både på folk og biler.

Men ett sted går grensen: Da gutta ufrivillig rota seg borti et stevne for el-biler, smalt det kjapt fra en av dem: – Så mye stygt samla på en gang!

Amcar er konge

Det gjeveste er å kjøre amerikaner. Gjerne en pick-up. Men det går også helt greit med en gammel Volvo. Helst av panservogn-typen. Bensindrevet motor er et must.

Jon Arild er fra Skjåk er småbarnsfar. Han elsker amerikanske biler og gamle ting. Men hater el-biler. Slike er det få av på Oslo Motor Show.
Man må mekke mye

Nå er vel ikke raggernes og rånernes egne biler de vakreste langs veien heller. Ordet velbrukt beskriver vel doningene på en i overkant positiv måte. Men de går. Som oftest. Og skranglinga du hører, kommer nok mest fra de tomme ølboksene på dørken.

Derfor må de norske red-necksene og raggerne må være glade i å skru. I hvert fall nok til at kjerrene kan transportere dem til nærmeste Gatebil-treff, Låvefest eller til Oslo Motor Show på Lillestrøm for den sakens skyld. Det beste med livet er å se på bil, feste og ha det moro! Ræggen går!

“Je e styggrædd for å bli voksen.” Torodd i Wunderland

I år vil Oslo Motor Show gi oppmerksomhet til dette ytterpunktet og litt ekstreme delen av norsk motorkultur. Derfor har raggerne og rednecksene fra TV fått egne stands på Oslo Motor Show. Der stiller de ut bilene sine, prater med folk og skal forsøke å ikke skremme noen.
Favorittmusikken blir levert av Rövballebandet fra en nærliggende scene. Dette vil du ikke gå glipp av. Ræggen går!

TV-personlighetene Kristian og Monika fra programmet Norske Rednecks kommer til Oslo Motor Show.

“Offroad-pølser? Det er å binde fast pølsene på eksosanlegget.” Frode i Norske rednecks

Når Oslo Motor Show åpner, er Vainø og Gunn Berit fra TV-suksessen Norske Rednecks blant utstillerne.

Billetter til Oslo Motor Show kjøper du raskest på nett >>

Share this: