Nå kan du bygge din egen bil og få den godkjent

På Oslo Motor Show vises en av de første.

Kjøp billett til Oslo Motor Show >>

John Lien fra Åmli er en av Norges mest kjente og mest aktive bilbyggere. Hver vår pleier det å rulle ut et par, tre biler som er frisket opp i løpet av vinteren. Men nå har John Lien «snudd året». Premieren skjer ikke på våren, men på Oslo Motor Show i oktober og bilen er bygget etter de nye forskriftene for «amatørbygg».

I Sverige har motorentusiaster hatt denne muligheten siden 1980-tallet. Her hjemme har myndighetene på norsk maner strittet i mot, helt til dagens regjering syntes dette var for dumt og åpnet opp.

John Lien er en av dem som har grepet muligheten. Utgangspunktet er et amerikansk byggesett som minner ganske mye om en Ford Convertible 1937, men som er litt mer av den ville sorten. Man kaller det gjerne en Hot Rod.

Nå er vel knapt en eneste del produsert av Henry Ford og hans etterfølgere. Det er i stedet glassfiberkarosseri, moderne komponenter i motor, drivverk og hjuloppheng og dessuten en haug håndlagde spesialdetaljer av landets ypperste håndverkere.

John Lien er en kar som liker at ting blir gjort og han leverer vanligvis i et tempo som de fleste andre ikke kan fatte. Denne gangen er det enda verre, men på en annen måte. John skjønte nemlig at han trengte hjelp for å få til det umulige og dro sammen de beste håndverkerne i landet for å gjøre jobben. Den ville ideen ble til «Ghost of 7» – det er navnet på bilen.

Det er syv karer som har fått dette som et team. Det er «best in the business» tvers igjennom og med en halvhyper John Lien som jager på for å klare et toårsprosjekt på halve tiden.

Når dørene åpner for Oslo Motor Show fredag 26. oktober skal bilen stå der. Det kan hende det fortsatt lukter nysprøytet lakk og nysydd skinn. Det kan definitivt hende at de fleste involverte er trange i øynene, for det har garantert ikke vært mye søvn de siste ukene. Men klar skal den bli.

«Ghost of 7» skal vise at vi kan også i det tidligere «pottitlandet». På Oslo Motor Show finner du ikke bare bilen, men også de syv som har «lagt sjela si» i at dette skal bli spektakulært og samtidig brukanes. For kommer man fra Åmli og heter John Lien så skal det selvsagt brukes!

Billett til Oslo Motor Show kjøper du raskest på nett >>

Share this: