Biler som fylte veiene

Tiden går fort og det er lett å glemme. For å minne om hvordan det så ut på veiene for noen tiår siden utvider Oslo Motor Show klassikerstanden til hele 2000 kvadratmeter for å vise et bredt tverrsnitt av hva vi kjørte med på 70-, 80- og 90-tallet.

Tekst: Øivind Skar, BilAutofil, bilnorge.no
Foto: Privat

Det begynte litt forsiktig med 14 biler på forrige motorshow for å teste interessen for klassikere. Responsen viste at dette burde man gå videre med. Derfor utvides denne avdelingen i år til rundt 70 biler innenfor de tre nevnte tiårene.

På Oslo Motor Show står bilene som preget trafikkbildet mot slutten av forrige århundre, men som nå bare sjelden tas ut på veiene og helst på godværsdager.

Kjøp billett til Oslo Motor Show

Datsun 260Z er en av om lag 70 klassiske biler du kan beskue på klassikerstanden.

Her finner du eksempelvis Fordene Taunus, Capri, Granada og Escort Mk1, Mazdaene 1300, 616 og 929, Fiat 126 og 128, Lada, Peugeot 504, Renaultene 5 GTE og 18, Opel Manta, Datsun 260Z, flere Toyotaer av ulike årganger og modeller samt Volvoer og diverse BMW-er og Mercedeser for å ha nevnt et lite knippe av alt som kommer.

Jubileum

Så må vi ikke glemme VW K70, Volkswagens første forhjulsdrevne bil med vannkjølt motor, lansert i 1970, men først satt i salg i Norge i 1971. Sånn sett feirer K70 50 års jubileum på Oslo Motor Show.

James Bond kjører for tiden fra skurkene som han også gjorde med Lotus Esprit. Der foregikk kjøringen både på vei og under vann. Naturligvis står ikoniske Lotus Esprit på Oslo Motor Show.

Titt inn i VW Type 3 skolebil og du ser pedalsettet på passasjersiden.
Skolebil

Nevnes bør også en knallgul VW Type 3 med skoleskilt festet til skiltet. Og skiltet er ekte for bilens første eier drev trafikkskole så bilen gikk daglig i kjøreopplæring. Titt inn i den og du ser at pedalsettet på passasjersiden fortsatt er der.

Etter at politikerne senket fritaksgrensen for engangsavgift fra 30 til 20 år er klassikere blitt en enda viktig bilgruppe og lettere tilgjengelig for flere.

Du finner de klassiske bilene i hall B på Oslo Motor Show 29.-31. oktober. I denne hallen vil også klubbmiljøet i Norge være godt representert.

Kjøp billett til Oslo Motor Show

Ikoniske Lotus Esprit står på Oslo Motor Show 29.-31. oktober.

Share this: