En ekte BMW M3 DTM Jägermeister på Oslo Motor Show 2018

Det er kun to av dem i verden og den ene – den er norsk – og sto på Oslo Motor Show i 2018.

Tekst: Øivind Skar, Bladet Bil/bilnorge.no

Noen lukter gull der andre bare ser gråstein. Nils Eirik Wenaas har slik nese, men han var langt fra sikker da han etter flere år på jakt etter en DTM-BMW, i 2014 kom over en hvit og svært sliten E30 som kunne se ut til å være fra begynnelsen av 1990-årene.

For å være sikker oppsporet han eieren på et billøp og fikk chassisnummeret. Her var det også spor av en rød-oransje farge, men det ringte ingen Jägermeister-klokker i hodet til Wenaas.

En telefon endret alt
Så sliten var bilen at Wenaas lukket panseret og kjørte hjemover. En telefon til en tysk kontakt skulle få han til å snu. For chassisnummeret stemte med det som skulle vise seg å være Wenaas innerste drøm – dette VAR ikke bare en DTM-bil, men sannsynligvis en Jägermeister-bil kjørt av Armin Hahne og Wayne Gardner i Team Linder i 1992.

1992 var gullåret for DTM med stappfulle tribuner. For tysk youngtimer-racing har biler fra denne tiden derfor høy samlerverdi. Spesielt høyt i kurs står de rød-oransje Jägermeister E30 M3-bilene fordi selskapet sponset kun to biler gjennom serien som gikk med disse bilene fra 87-92, og det var dette året.

– Dette var ingen vinnerbil i 1992, men Jägermeister-utgaven er et ikon og som samlerobjekt nå umulig å få tak i fordi den andre 1992-bilen befinner seg i samlingen til Jägermeister, sier Trond Hylle, mannen bak BMW-entusiastklubben E30Meet og et kjent ansikt på Oslo Motor Show.

– Etter noe nøling fra selgeren ble bilen vår, og vi kunne i løpet av høsten starte en intens jakt på deler, sier Nils Eirik Wenaas.

I sørgelig forfatning

– Karosseriet var ganske ok og hadde ikke vært alvorlig skadet. Bilen var kjørbar, men heller ikke mer. All teknikk måtte ut. I over ett år samlet vi informasjon og deler, og i august 2015 plukket vi bilen fra hverandre og leverte et nakent chassis til Meek Custom Coachbuilding på Slemmestad.

– Dette er folk som leverer kvalitet i verdensklasse, alt ned til hvert sveisepunkt ble satt tilbake til original stand.

I juni 2018 var bilen komplett og klar for Oldtimer Grand Prix på nordsløyfa på Nürburgring i august.

– Det gikk over all forventning. Bilen fungerte feilfritt og vi havnet på tredjeplass i vår klasse, sier en svært fornøyd Wenaas.

Wenaas har forøvrig et slagord støpt ned i garasjegulvet: Det er ikke så nøye … bare det er akkurat!

Og nettopp denne nøyaktigheten i alle detaljene gjør den restaurerte «The Original 1992 Jägermeister DTM M3» til en av Oslo Motor Shows flotteste objekter.

Share this: