Seks nye bilmodeller på Oslo Motor Show

Ved hvert av de to seneste Oslo Motor Show er en ny bilmodell lansert i Norge. Årets Oslo Motor Show blir vertskap for hele seks nye modeller i Norge.

Tekst og foto: Øivind Skar, BilAutofil, bilnorge.no

Oslo Motor Show favner vidt, sier messegeneral Tommy Larssen og er strålende fornøyd med at årets motorshow inneholder hele seks nylanseringer for et bredt publikum.

Kjøp billett til Oslo Motor Show

Nyhetene er:
  • Mercedes-Benz EQS
  • Cupra Born
  • Ford Mustang Mach-E GT
  • Ford Mustang GT Mach 1
  • Ford E-Transit
  • Ford F-Max
EQS

Er det elektriske flaggskipet til Mercedes-Benz, og på Oslo Motor Show står toppmodellen, 580 4Matic utstyrt med 523 hk/855 Nm i moment og priset fra snaut 1,2 millioner kroner før tilvalg.

Denne 5,22 meter lange elbilen utstyrt med firehjusdrift, luftfjæring og firehjulsstyring (!) er ikke på noen måte veiens sinke, snarere tvert om der den sprinter til 100 fra stillestående på 4,3 sekunder. Den 107,8 kWt store batteripakken inneholder energi nok til rundt 650 km rekkevidde hvilket betyr at alle de store byene i Sør-Norge ligger greit innen rekkevidde fra Oslo uten ladestopp.

Når Cupra Born presenteres på Oslo Motor Show er den eneste eksemplar i landet.
CUPRA BORN

Er første helelektriske modell fra det nye merket Cupra. Cupra utledes fra Cup Racing og var opprinnelig Seats ytelsesbiler orientert mot dem som søker kjøreglede og bærer med seg et lite racinggen i høyrefoten. Nå står Cupra på egne hjul som en del av VW-konsernet.

Når Born presenteres på Oslo Motor Show er den fortsatt eneste eksemplar i landet. Born bygges over samme tekniske lest som VW ID.3, men med senket understell og et tøffere utseende.

FORD MUSTANG GT MACH 1

Ekte vare for entusiastene gjennom den ikoniske sportsbilens snart 60 årige historie og råeste bensin-Mustang: 5-liters V8, ekte Mustang-lyd fra de fete eksosrørene, 460 hk og 0-100 km/t på 4,2 sekunder.

FORD MUSTANG MACH-E GT

Klarer seg uten bensin, men er samtidig enda råere i ytelse enn V8-eren fra Detroit. Med 487 hk og hele 860 Nm i moment fra start bruker Mach-E GT bare 3,7 sekunder til 100 km-merket. Bilen vil være i salg i Norge sent i 2021/tidlig i 2022 og prises fra 635.000 kroner. Men før den når et bilutsalg nær deg står den på Oslo Motor Show.

FORD E-TRANSIT

Varebil som kommer i tre lengder og to takhøyder, er lastet med 67 kWt batteripakke som holder til rundt 350 km kjøring. Kommer i 2022.

FORD F-MAX

Hører som trekkvogn med 500 hk og 12,7 liters motor hjemme i den tunge divisjonen på Oslo Motor Show. F-Max bygges av Fords samarbeidspartner Otosan i Tyrkia og er aldri vist offisielt i Norge.

Kjøp billett til Oslo Motor Show

Share this: