Sveriges flotteste bil til Oslo

PG Tälths «Windviper» er kåret til Sveriges flotteste bil, men premierevisningen finner sted på Oslo Motor Show til helgen.

TEKST: ØIVIND SKAR, BilAutofil/bilnorge.no
FOTO: Mattias Larsson, Bilsport Classic

Du er garantert å se mange strålende bilbygg på Oslo Motor Show, men PG Tälths «Windviper» stiller i klassen blant de aller flotteste og er nylig kåret til «Sveriges Snyggaste Bil». Fordi Sverige i likhet med Norge i stor grad har vært pandeminedstengt for store arrangementer, ble Oslo Motor Show første mulighet til for PG Tälth til å vise bilen offentlig.

Kjøp billett til Oslo Motor Show

PG Tälths «Windviper» er kåret til Sveriges flotteste bil 2021. Se den på Oslo Motor Show. Foto: Mattias Larsson, Bilsport Classic

Og det er bare å glede seg, for med 1946 Chrysler Windsor Club Coupe som utgangsmateriale har den pensjonerte brannmannen fra Eksjö i Småland lagt ned langt flere arbeidstimer enn han vil snakke om. Å gjenkjenne originalen er heller ikke så lett, i dag er bare rammen i modifisert tilstand og deler av torpedoveggen tilbake.

Jeg har alltid likt de klassiske formene hos de franske luksusbilprodusentene på 1930-tallet. Bugatti, Delahaye og flere med dem gjorde fantastiske biler, og det var noe slikt jeg ville bygge, fortalte PG Tälth til Bilsport Classic.

Foto: Mattias Larsson, Bilsport Classic

Inspirasjon fra 1937 Delahaye 135 Competition Court Roadster er slående i PGs selvbygde karosseri hvor SRT10-motoren (V10 fra Dodge Viper) koblet til en seks trinns manuell Tremec T56 girkasse har fått plass under det elektrisk hevbare panseret.

Foto: Mattias Larsson, Bilsport Classic

Her er mer elektrisk. Kun et lett knappetrykk skal til for å aktivere de to Volvo-elmotorene som hever og senker frontruten ned i torpedoveggen. Også dører og bagasjeromslokket styres elektrisk. Selv nummerskiltet bak vippes elektrisk inn i støtfangeren.

Instrumentpanelet fant PG Tälth i en Chevy fra 1955, skjermene foran fra en 1939 Ford, bakre støtfanger fra DeSoto og de elektrisk regulerbare setene fra Chrysler Vision, men det siste er vanskelig å se etter at de ble trukket om av en dyktig salmaker. Lakkarbeidet gjorde bileieren selv.

Selv gode bilder gir ikke utstrålingen til PG Tälths «Windviper» full rettferdighet, så det beste er å se den live på Oslo Motor Show.

Kjøp billett til Oslo Motor Show

Share this: